Kriptovaluta hírek

Bitcoin 6%-ot veszít egy óra alatt, miután a Tesla lemondja a fizetési lehetőséget környezetvédelmi aggodalmakra hivatkozva

2021. május 13. 07:25 - Kriptovaluta Hírek

A Bitcoin egy óra alatt közel 6%-ot veszített, miután a Tesla felfüggesztette a BTC-ben történő fizetések támogatását.

Egy május 13-i tweetben a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk megjegyezte, hogy a vállalat aggódik a fosszilis tüzelőanyagok gyorsan növekvő felhasználása miatt a BTC esetében.

Teljes tweet:

"A Tesla felfüggesztette a Bitcoin használatával történő járművásárlásokat. Aggódunk a fosszilis tüzelőanyagok gyorsan növekvő használata miatt a Bitcoin bányászathoz és tranzakciókhoz, különösen a szén, amelynek a legrosszabb a kibocsátása minden tüzelőanyag közül.

A kriptopénz sok szempontból jó ötlet, és úgy gondoljuk, hogy ígéretes jövő előtt áll, de ez nem mehet a környezet rovására.

A Tesla nem fog Bitcoin-t értékesíteni, és amint a bányászat átáll fenntarthatóbb energiára, a tranzakciókhoz is használni kívánjuk.Más kriptovalutákat is vizsgálunk, amelyek tranzakciónként a Bitcoin energiájának 1%-a alatt fogyasztanak"

tesla.jpgA cég azonban nem zárta ki, hogy a jövőben ismét elfogadja a BTC-t. A bejegyzésben megjegyzik, hogy a cég újra használni fogja a Bitcoint tranzakciókra, amint a bányászat fenntarthatóbb energiára tér át.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptovalutahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr8116557958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása