Kriptovaluta hírek

Az EU szigorítani akarja a kriptotőzsdékre vonatkozó szabályokat

2021. július 22. 22:03 - Kriptovaluta Hírek

Az Európai Bizottság hivatalosan is bejelentette, hogy széleskörű szigorítást vezet be a kriptoiparral szemben. Az egyik fő célpont az anonim kriptotárcák lesznek.

Az Európai Bizottság (EB), amely az EU végrehajtó ága, megerősített egy új javaslatot, amely az anonim kriptotárcák és tranzakciók szigorúbb szabályozására szólít fel. A javaslat itt olvasható:  https://ec.europa.eu/finance/docs/law/210720-proposal-funds-transfers_en.pdf

A dokumentum szerint az EB azt javasolta, hogy a bitcoin és más kriptók átutalását megkönnyítő vállalatokat kötelezzék a küldő és a címzett különböző személyes adatainak gyűjtésére. Ezek a módosítások biztosítani fogják a kriptovaluta-transzferek, például a Bitcoin teljes nyomon követhetőségét, és lehetővé teszik a pénzmosásra vagy a terrorizmus finanszírozására való esetleges felhasználásuk megelőzését és felderítését - áll a Bizottság sajtóközleményében.

A javaslat szerint a kriptotranzakciókat feldolgozó vállalatoknak rögzíteniük kell majd ügyfeleik nevét, címét, születési dátumát, számlaszámát és a recipiens neveit. Ezeket a javaslatokat úgy alakították ki, hogy megtalálják a megfelelő egyensúlyt e fenyegetések kezelése és a nemzetközi szabványoknak való megfelelés között, ugyanakkor ne rójanak túlzott szabályozási terhet az üzletágra.

Bármely változtatás az Európai Parlamentben történő megvitatás tárgyát képezi, és valószínűleg évekbe telik, mire hatályba lép.

 

flag-european-union_1401-269.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptovalutahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr2516635856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása