Kriptovaluta hírek

Az Ethereum átállása a Proof-of-Stake-re hamarosan bekövetkezik. Várhatóan ~99,95%-kal kevesebb energiát igényel majd.

2021. május 18. 21:46 - Kriptovaluta Hírek

Az Ethereum a hivatalos blog szerint a következő hónapokban befejezi az átállást a Proof-of-Stake-re , ami számtalan fejlesztést hozhat.

A Beacon lánc már pár hónapja fut, tulajdonképpen beleáshatjuk magunkat a számokba. Az egyik terület, amelyet szívesen vizsgálunk, az új energiafelhasználási becslésekkel kapcsolatos, mivel véget vethetünk annak a folyamatnak, hogy egy országnyi energiát használjunk fel a konszenzusra.

Ethereum energiafogyasztás


Egyelőre nincsenek konkrét statisztikák az energiafogyasztásról (vagy akár arról, hogy milyen hardvereket használnak), ezért az alábbiakban egy durva becslés következik az Ethereum jövőbeli energiafogyasztásáról.

A Proof-of-Stake Ethereum feltételezhetően 2,62 megawatt körüli értéket fogyaszt. Ez nem országok, tartományok vagy akár városok, hanem egy kisváros mérete.

blog_pow-pos_v4.jpg

Csak összehasonlításképpen: a Proof-of-Work konszenzus az Ethereumon jelenleg egy közepes méretű ország energiájának megfelelő energiát fogyaszt, de ez valójában a PoW lánc biztonságának fenntartásához szükséges. Ahogy a neve is mutatja, a PoW a konszenzust az alapján éri el, hogy melyik elágazáson végezték el a legtöbb munkát.

Az elvégzett munka arányának növelésére két lehetőség van: a bányászhardverek hatékonyságának növelése és több hardver egyidejű használata.

Bár az Ethereum egyelőre továbbra is a PoW-t használja, ez már nem sokáig lesz így.Az elmúlt hetekben láttuk, hogy megjelentek az első teszthálózatok a nagy egyesüléshez, vagyis ahhoz a pillanathoz, amikor az Ethereum PoW-ról PoS-re vált.

A skálázási megoldások (mint például a rollup és a sharding) a méretgazdaságosság kihasználásával tovább csökkentik a tranzakciónkénti energiafogyasztást. Az Ethereum energiaéhes napjai meg vannak számlálva.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptovalutahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr8716565272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása