Kriptovaluta hírek

Kraken csökkenti a letéti díjakat nullára, Kína blokkolja a kriptotranzakciókat, Dél-afrikai Köztársaság Crypto szabályozás és más kriptovaluta hírek

2021. július 03. 10:45 - Kriptovaluta Hírek

Kraken csökkenti a letéti díjakat nullára

A Kraken egy 2011-ben alapított, egyesült államokbeli székhelyű kriptopénzváltó és bank. A tőzsde kriptopénzek és pénz közötti kereskedelmet biztosít.

A Kraken júliustól nullára csökkentette a befizetési díjakat a több mint 70 digitális eszközére vonatkozóan. Ez megkönnyíti a Kraken 7 millió ügyfele számára a kriptovásárlást a Kraken prémium tőzsdei platformján, és segít a Kraken egyik fő céljának teljesítésében: a digitális eszközökben rejlő életmódváltó potenciált mindenki számára elérhetővé tenni, függetlenül a háttértől .

"A letéti díjak kivágásával az ügyfelek a lehető legkevesebb frikciót tapasztalhatják meg kriptóutazásuk során." - Mondta a Kraken vezérigazgatója, Jeremy Welch. Elmondása szerint a csökkentés várhatóan nagyobb stabilitást hoz a Kraken és a DeFi protokollok és alkalmazások közötti árazásba. A Kraken arra a hosszú távú törekvésére készül, hogy DeFi termékeket és szolgáltatásokat nyújtson a tőzsdéről.

kraken.jpg

Kína azt állítja, hogy a bankoknak blokkolniuk kell a kriptotranzakciókat

A Kínai Népi Bank (PBOC) közleményt adott ki, amelyben közölte, hogy nemrégiben találkozót hívott össze több hazai bankkal és mobilfizetési szolgáltatóval. A kriptokereskedés körüli spekulatív tevékenységek súlyosan megzavarták a kínai pénzügyi rendszer egyensúlyát, ami a határon túli illegális tőkekiáramlás és a pénzmosás kockázatát hordozza magában.

A Bank of China felszólította az ország nagy pénzintézeteit, hogy hagyjanak fel a virtuális valutákkal kapcsolatos tranzakciók elősegítésével, megismételve 2017-es álláspontját, miszerint egyetlen pénzintézet sem nyújthat banki és elszámolási szolgáltatásokat a kriptovalutákkal kapcsolatos tranzakciókhoz. A pénzintézetek és bankok állítólag beleegyeztek, hogy a PBOC iránymutatásainak megfelelően megteszik a szükséges lépéseket.

Solana Trading & Staking most élőben a Kraken-en

Miután a Kraken június 17-én a legtöbb ország számára bevezette a Solana (SOL) listáját, a SOL már elérhető kereskedésre és befektetésre az USA, Kanada és Ausztrália lakosai számára. A Solana egy blokklánc, amelynek célja a felhasználói skálázhatóság növelése a tranzakciók gyorsabb elszámolási ideje révén. A Solana olyan rugalmas infrastruktúrát tartalmaz, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy több programozási nyelven írjanak és indítsanak el okosszerződéseket.

Dél-afrikai Köztársaság lépéseket tesz a Crypto szabályozás szigorítására a csalások után

Kuben Naidoo, az ország bankjait és biztosítóit szabályozó Prudential Authority vezérigazgatója szerint Dél-Afrika felgyorsítja a kriptoeszközök szabályozását a következő 3-6 hónapban.

A bejelentés a közelmúltban történt eseteket követi, amikor az Africrypt kripto befektetési cég tulajdonosai 3,6 milliárd dollárnyi bitcoinnal tűntek el, a Mirror Trading International bitcoin kereskedő klub pedig a jelentések szerint becsapta a befektetőket.

A dél-afrikai szabályozók először a kriptotőzsdékre vonatkozó KYC-szabályokat és az eszközosztály felügyeletére szolgáló rendszereket hoznak létre, hogy megakadályozzák a pénzek országból való kimosását; ezt követően a bankszektorban a befektetővédelmi irányelvek és a tőkekockázat kezelésére vonatkozó szabályok lépnek életbe.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptovalutahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr6516611628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása