Kriptovaluta hírek

Ethereum Merge: Amit tudnod kell

2022. szeptember 12. 21:01 - Kriptovaluta Hírek

Most végre, végre, az Ethereum Merge a sarkon van. Ezen a héten szeretnék egy lépést hátralépni és gyorsan foglalkozni néhány mítosszal és tévhittel, amelyek a Merge körül bukkantak fel, az Ethereum proof-of-stake-re való átállásával, amelyet szeptember 15-e körülre terveznek.

Mi az a Merge?


A Merge az Ethereum-hálózatnak a proof-of-stake (PoS), a kriptotranzakciók hitelesítésére szolgáló új rendszere (más néven "konszenzusmechanizmusa"). Az új rendszer felváltja a proof-of-work (PoW), a Bitcoin által bevezetett, több energiát igénylő mechanizmust.

Miért hívják összeolvadásnak (Merge)?


Az Ethereumnak már van egy PoS hálózata, a Beacon Chain (amelyet 2020-ban vezettek be), de azt még nem használják tranzakciók feldolgozására. Egyelőre lényegében csak egy állomáshely az Ethereum-hálózatot működtető számítógépek számára, hogy felkészüljenek a PoS-frissítésre.
Az Ethereum PoS-re való teljes átállásához a Beacon Chain (az úgynevezett "Consensus" réteg) és az Ethereum PoW főhálózatának (az "Execution" réteg) egyesítése szükséges.

Miben különbözik a proof-of-stake (PoS) a proof-of-work-től (PoW)?


A proof-of-stake (PoS) és a proof-of-work (PoW) abban különbözik, hogy hogyan döntik el, ki jogosult a hálózaton a következő "blokk" tranzakciók rögzítésére.
A mai PoW rendszerben az Ethereum bányászai a Bitcoinhoz hasonlóan a kriptográfiai rejtvények megoldásával versenyeznek a blokkok közzétételéért.
A készülő PoS rendszerben a blokkok létrehozására véletlenszerűen választják ki azokat a validátorokat, akik legalább 32 etert (~50 000 dollár) tesznek fel (zárolnak) a hálózatban. Minél több étert teszünk fel, annál valószínűbb, hogy kiválasztanak minket.

Mindkét rendszerben a blokkot nyerő bányász/érvényesítő a tranzakciós díjak és az újonnan veretett éter (ETH) keverékével részesül jutalomban. A PoS validátorok jutalmat kapnak azért is, ha más tevékenységet végeznek a hálózat biztonságának érdekében.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptovalutahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr9017930151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása