Kriptovaluta hírek

Május összefoglaló, El Salvador elnöke tervezi, hogy törvényes fizetőeszközzé tegye a bitcoint

2021. június 09. 12:12 - Kriptovaluta Hírek

Miután 2018 novembere óta a legrosszabb havi teljesítményt és a történelem 6. legnagyobb piaci korrekcióját könyvelhette el, júniusban sokan azon gondolkodtak, hogy a BTC bikapiacának vége. Míg egyesek szerint a legrosszabb még hátravan, mások magabiztosan állítják, hogy a piac csupán szusszanásnyi szünetet tart.

Mondani sem kell, hogy a május nem csak a BTC, hanem az egész kriptopiac számára akciódús hónap volt.

*A BTC -35%-kal zárta a hónapot, visszatérve a februárban látott szintre és 2018 óta a legrosszabb hozamot elérve.

* A piac 2020. március óta a legsúlyosabb eladási hullámot élte át.A BTC volatilitása 13 havi csúcsra emelkedett

*Az eBay bejelentette, hogy tervezi az NFT értékesítés támogatását

* Az amerikai szenátus banki, lakásügyi és városi ügyekkel foglalkozó bizottságának tagjai június 9-én meghallgatást tartanak a központi banki digitális valutákról.

* A kínai bitcoin bányász hardvergyártó Canaan felállította első tengerentúli értékesítés utáni szolgáltató központját Kazahsztánban.

El Salvador elnöke azt mondja, hogy törvényjavaslatot nyújt be a Bitcoin törvényes fizetőeszközzé tételére

 

Bukele elmondta, hogy a törvényjavaslatot a jövő héten nyújtja be, hogy az ország törvényhozó gyűlése megvizsgálja. Nayib Bukele bejelentése a "példátlan monetáris expanzió" ellen lép fel, különösen a Fed-et hibáztatva azért, hogy a pénzkínálat tömeges bővítésével "szétzúzza a feltörekvő piacokat", mint például El Salvador dolláralapú gazdaságát.


Mostantól kezdve El Salvador lesz az első bitcoin-ország [...] És az első ország, amely a bitcoint törvényes fizetőeszközzé teszi, és világvalutaként kezeli, és bitcoint tartalékainál tart".

elsalvador.jpg

El Salvadorban a lakosok 70%-ának állítólag nincs bankszámlája. Bukele azt állította, hogy terve rövid távon előnyökkel jár majd több ezer bankszámla nélküli ember számára, és munkahelyeket teremt: "Közép- és hosszú távon pedig reméljük, hogy ez a döntés segíthet abban, hogy az emberiséget legalább egy keveset a helyes irányba tereljük".

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kriptovalutahirek.blog.hu/api/trackback/id/tr4116585898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása